Culinaire Biertour Alkmaar (herfst), 15 november 2020

Op 14 februari van 13.00 tot 17.00 uur is er voor de derde keer dé Culinaire Biertour Alkmaar (winter editie). Na het landelijke succesvol van de Amusetour, zijn er nu voor het tweede jaar de Culinaire Biertour. Tijdens de Culinaire Biertour gaat u op een dag langs 6 verschillende restaurants en/of grand cafés, bij iedere locatie krijgt u een uniek biertje en een verwant culinair gerecht. Na de tour is er een afterparty bij een van de 6 deelnemende locaties.

Alkmaar

Bezoek Alkmaar voor de eerste keer en je zult haar nooit meer vergeten. Want naar deze prachtstad die op slechts een halfuur van Amsterdam én een kwartier van het Noordzeestrand ligt, blijf je terugkeren. Dwalend langs de monumenten, grachten, winkels, musea en terrassen zal je verbaasd zijn over de schoonheid van het oude centrum.

Verscheidenheid en historie

Alkmaar heeft verschillende goed onderhouden musea: natuurlijk het prachtige Stedelijk Museum Alkmaar (vol kunst en geschiedenis) maar ook het Hollands Kaasmuseum en het Biermuseum. En wat dacht je van het Beatlesmuseum, dat geheel gewijd is aan ‘the Fab four’? Eenmaal tijd voor de lunch zijn er in het centrum zoveel verschillende eettentjes dat het moeilijk kiezen is.
In Alkmaar is het ook prettig winkelen, want niet alleen de grote winkelketens zijn hier goed vertegenwoordigd, maar daarnaast vind je genoeg bijzondere boetiekjes. Vooral de straten van ‘d’Oude Stad’, zijn populair bij de shopaholics. In de monumentale panden van dit oudste stukje van de stad komen de allerleukste ondernemingen van de regio samen. En voor een goede overnachting na een dag Alkmaar blijf je natuurlijk slapen bij één van de hotels of bed & breakfasts.

Alkmaar, gezelligheid als nooit te voren!

Culinair Alkmaar

De deelnemers in Alkmaar zijn zeer gastvrij en ook zeer toerist vriendelijk, mede daarom doen ze maar wat graag mee aan de Culinaire Biertour. De deelnemers zijn:

  • Alkmaars Proeflokaal
  • Boom
  • De Kleine Deugniet
  • De Vrolijke Pater
  • Javaanse Meisjes
  • The Scrapyard

De Culinaire Biertour Alkmaar is een absolute must go!

Culinaire Biertour Alkmaar