Culinaire Biertour Enkhuizen (herfst)

Op 7 november van 13.00 tot 17.00 uur is er wederom dé Culinaire Biertour Enkhuizen. Na het landelijke succesvol van de Amusetour, is er nu ook de Culinaire Biertour. Tijdens de Culinaire Biertour gaat u op een dag langs 6 verschillende restaurants en/of grand cafés, bij iedere locatie krijgt u een uniek biertje en een verwant culinair gerecht. Na de tour is er een afterparty bij een van de 6 deelnemende locaties.

Enkhuizen

In Haringstad Enkhuizen weten ze wat lekker is. Naast heerlijk eten kun je er prima winkelen, musea bezoeken, naar het leukste kinderpark van Noord-Holland, varen, cultuur snuiven en nog veel meer. Enkhuizen is de perfecte plek voor uniek dagje uit of een nachtje weg.

Havenstad en historie

Enkhuizen is een van de onvervalste parels van het Markermeer en een echte VOC stad. In het verleden was hier één van de kamers van de Verenigde Oost-Indische Compagnie gevestigd. Het rijke V.O.C. verleden komt zie je verder terug aan de verdedigingstoren bij de haven, de welbekende Drommedaris, de vele pakhuizen en de andere statige panden. Enkhuizen, gelegen op het puntje van de neus van Noord-Holland, is als stad bijna helemaal omringd door water. Watersportmogelijkheden genoeg, zo zijn er meerdere moderne jachthavens, vanwaar je ook weer snel in de binnenstad kunt komen. In de binnenstad zelf vind je veel leuke winkels, van zowel ketens als zelfstandige ondernemers. Verder zijn er meerdere musea, waaronder het Flessenscheepjesmuseum, met de grootste collectie flessenscheepjes ter wereld. Na een dag Enkhuizen met veel indrukken, is het heerlijk toeven in één van vele de restaurants die de stad rijk is.

Culinair Enkhuizen

De deelnemers in Enkhuizen zijn zeer gastvrij en ook zeer toerist vriendelijk, mede daarom doen ze maar wat graag mee aan de Culinaire Biertour. De deelnemers zijn:

De Culinaire Biertour Enkhuizen is een absolute must go!

Culinaire Biertour Enkhuizen